Londen, the place where the Big Ben is

Londen is samen met Berlijn mijn favoriete stad, in deze stad zou ik zeker kunnen wonen en ik krijg ook altijd een thuis gevoel als ik in Londen ben. Het is er ondanks de drukte toch zo relaxt, zo mooi en vooral nog steeds verrassend. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest, maar steeds zie ik weer nieuwe dingen, kom ik op nieuwe plekken. Ook de plekken waar ik al vaker ben geweest blijven aantrekkelijk.

Mijn favoriete plek is Covent Garden. Al sinds ik daar voor de eerste keer ben geweest in 2005, ben ik helemaal verliefd op die plek. Het is er zo mooi, zo gezellig, maar het straalt ondanks dat het er toch best druk is, toch een soort van rust uit. Ik kom er in ieder geval erg graag.

Wat ook zeker de moeite waard is om naar toe te gaan, is Camden. Dit deel van de stad heeft diverse markten, zoals de Camden Market, maar ook Camden Lock, ook een onderdeel van de Camden Market. Hier vind je diverse kleine marktjes, maar ook een enorme foodmarkt. De keuze is zo uitgebreid, dat je bijna niet kan kiezen wat je wil eten. Het was maar goed dat wij al hadden gegeten, toen wij daar doorheen liepen.

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar ook voor het eerst in Greenwich (inderdaad van de tijdzone) geweest. Hoewel ik het al steeds van plan was, kwam het er niet van, maar dit keer zijn we er wel geweest. De klim om een enorm mooi uitzicht over Londen te krijgen, was zeker de moeite waard. Jammer genoeg was het weer niet heel goed, er was vrij veel bewolking, maar gelukkig wel droog.
In Greenwich hebben ze ook een markt, niet heel groot, maar wel gezellig en droog. Dus mocht het toch regenen en je wil droog lopen, dan is dit zeker een aanrader. Er zit overigens ook een geweldige pub, waar de koffie en de taart erg lekker is en betaalbaar.

Uiteraard zijn we ook in de wat meer toeristische gebieden geweest, zoals Hyde Park, overigens wel een fijn rustmomentje. Hoewel midden in de stad, je hoort echt bijna niks als je daar in het park zit. Regentstreet en Oxfordstreet ook gezien, maar omdat het zo bleef regenen, zijn we maar een pub in gedoken.

Mijn grootste verrassende plek was toch wel Neal’s Yard. Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan ooit gezien, maar via Instagram zag ik steeds meer foto’s voorbij komen en besloot dat we daar ook een kijkje moesten gaan nemen. Het was geweldig, zoveel kleur, zo mooi gemaakt. Alleen zou ik er graag met zonnig weer een keer terug willen gaan, je kan er namelijk ook lekker zitten, maar met regen is dat niet heel fijn.

En nu denken jullie waarschijnlijk waarom ik niks over de Big Ben vertel, want ja dat staat toch in je titel…..Ja dat klopt, maar de Big Ben zijn ze aan het restaureren en staat helemaal in de steigers, alleen de klok is zichtbaar, dus dit keer ook geen foto van de Big Ben.

Als tip wil ik jullie meegeven, mocht je plannen hebben, kijk dan of je een hotel kan vinden dat redelijk in de buurt van het centrum of net buiten het centrum ligt. Wij zaten op een enorme afstand van de city en waren een goed uur bezig om via Heathrow naar het hotel te komen. Dit kost je naast behalve heel veel tijd, ook aardig wat reiskosten.

Bloggen

Toen ik deze blog begon was het de bedoeling dat ik ongeveer 1x per week een nieuwe blog zou gaan plaatsen. Echter kreeg ik per januari een nieuwe baan die iets meer tijd opslokt dan ik had verwacht. Het is daardoor al drie maanden geleden dat ik mijn laatste bericht postte.

Mijn voornemen is dan ook om vanaf vandaag, te proberen om het ritme van 1x in de week aan te houden om een blog te posten. Ik heb deze site tenslotte niet voor niks gemaakt.

2018

 

Happy New Year!!!! De allerbeste wensen voor 2018.

Het nieuwe jaar is begonnen! Spannend……wat gaat er dit jaar gebeuren, heb je nog voornemens? Ik wel, al wil ik het geen voornemens noemen, maar ‘wat wil ik dit jaar bereiken en gaan doen’

Mijn jaar begint goed, ik start op 2 januari met een nieuwe baan, deze is ook weer tijdelijk, maar ik wellicht iets langer dan een half jaar. Ik ga mijn best doen en we gaan het zien. In ieder geval heb ik er enorm veel zin in! Hopelijk ook met de kans als dit project is afgelopen dat ik binnen het bedrijf verder kan stromen.

Dit jaar wil ik nog meer gewicht gaan verliezen, zodat ook ik me weer zekerder ga voelen en weer lekkerder in mijn vel ga zitten. Ook ben ik van plan meer (ja nog meer) leuke dingen te gaan doen en hopelijk ook meer steden te bezoeken, zowel in Nederland als in het buitenland. Verder is het vooral veel ‘mij’ en ‘ons’ tijd en hoop ik dat mijn schoonmoeder nog een tijd in haar studiootje mag wonen.
Ook heb ik grote plannen met mijn website en ik dat deze dit jaar ook van de grond gaan komen. De wil is er, nu de uitvoering nog  Verder heb ik nog een online cursus Journalistiek liggen, deze wil ik ook weer gaan oppakken (lees: opnieuw beginnen) en dit jaar afronden en verder laat ik het jaar gewoon op mij afkomen, zie ik wel wat er gaat gebeuren ga ik vol positiviteit het nieuwe jaar in!

Cheers!

 

Afscheid nemen

De titel klinkt zwaarder dan het is. Zelf ben ik er niet zo’n held in, om afscheid te nemen.

Nu kun je van verschillende dingen afscheid nemen; bijvoorbeeld van een dierbare, dit wil eigenlijk niemand, maar je kan ook afscheid nemen van een huisdier, collega’s, of van een levensstijl, of  vriendschap. Soms komen er mensen op je pad die tijdelijk zijn en waar je ook afscheid van moet nemen, maar wellicht met de wetenschap dat je ze misschien wel weer eens terug ziet.

In dit geval heb ik het over afscheid nemen van een jaar…….Het jaar 2017 is bijna voorbij.
Voor mij was 2017 het jaar dat ik voor het grootste deel werkzoekende was, besloten heb om weer te gaan sporten en met mezelf bezig zijn! Wandelingen gemaakt, 18 van Zandvoort, 20km Dam tot Dam wandeltocht en 21km City Walk Amsterdam. Ook was dit het jaar dat ik naar Kopenhagen ben geweest, op vakantie naar Zuid-Duitsland was, nieuwe mensen heb ontmoet en alzheimer heel dichtbij kwam.
Dit jaar geen Pinkpop of Lowlands, maar wel een dagje naar Pukkelpop, Dijkpop en gezellig met 3 meiden in november naar de KreaDoe geweest. Het fotograferen heeft weer even op een laag pitje gestaan en ik zie wel hoe het gaat in 2018. 2017 was voor mij ook het jaar dat ik mijn website resoluut heb omgebouwd en waar ik super trots op ben. Deze site gaat nog uitgebreid worden, maar dat zien jullie volgend jaar wel! Het absolute hoogtepunt van 2017 was het concert van Rag ’n Bone Man, waar ik toch nog onverwachts heen ben gegaan en nee, absoluut geen spijt! Denk er nog steeds regelmatig aan terug.

Ongetwijfeld zal ik wel wat vergeten zijn, daarom ben ik van plan om in 2018 elke dag een kleine notitie te maken, zodat ik aan het eind van 2018 weet wat ik allemaal gedaan heb. Ook leuk als herinnering.

Rest mij alleen nog jullie allemaal een goed uiteinde van 2017 te wensen en een mooi, gelukkig, liefdevol 2018!

December; maand van lichtjes en feestjes

December is voor mij de maand van vooral de lichtjes! Het gevoel dat er lichtjes in de bomen mogen komen te hangen begint op 11 november, als de kinderen gaan lopen voor Sint Maarten. Waarom? Geen idee, blijkbaar is voor mij dan de start van het lichtjesseizoen (nieuw woord van 2017?).

Sinterklaas
Op de eerste zaterdag na Sint Maarten komt Sinterklaas weer in het land. Dit is voor veel kinderen het sein dat ze vanaf dat moment hun schoen mogen zetten. Als ze zich goed hebben gedragen, kunnen ze iets lekkers of iets kleins verwachten in hun schoen.
Naast speelgoed is er in de periode rond Sinterklaas ook veel snoepgoed, denk aan: pepernoten, marsepein, borstplaat, taai taai, kruidnoten, speculaas en natuurlijk de chocoladeletters. Inmiddels is het assortiment kruidnoten flink uitgebreid met bijvoorbeeld de chocolade kruidnoten, of de speltkruidnoten.
Op 5 december is het pakjesavond, vaak worden er dan Sinterklaas liedjes gezongen, geven mensen elkaar cadeautjes of surprises met gedichten. Het geven van surprises is vaak anoniem. Het drinken van warme chocolademelk is in veel gezinnen ook traditie.

Kerstmis
Met Kerstmis wordt de geboorte van Jezus Christus gevierd. Inmiddels is het een behoorlijk commercieel feest geworden, maar wel een gezellig feest. Het huis wordt veelal gezellig aangekleed met bijvoorbeeld een kerstboom, slingers, lampjes en vele andere versieringen. Daarnaast wordt er vaak in de tuin ook allerlei lichtjes geplaatst in bomen of struiken. Dit maakt het allemaal wel erg gezellig.
Tijdens de kerstdagen 25 en 26 december komt vaak de familie bij elkaar om lekkere hapjes te eten en af en toe vind er ook een echt kerstdiner plaats.
Helaas komt het in ons land niet vaak voor dat er sneeuw ligt, want dat zou het eigenlijk echt af maken.
Naast Sinterklaas is er ook een Kerstman. De Kerstman is een sprookjesfiguur die rond de kerstdagen cadeautjes uitdeelt aan kinderen. De woonplaats van de Kerstman verschilt per land. Zo wordt er in de Amerikaanse versie verteld dat de Kerstman op de Noordpool woont, maar in Europa hebben ze het over Finland en volgens de Denen woont de Kerstman in Groenland nabij Uummannaq, dat deel uitmaakt van het Deense koninkrijk.

Na deze feestdagen heb je op 31 december ook nog oudjaarsdag, hierbij worden er traditioneel oliebollen en/of appelbeignets gegeten en wenst men om 0:00 uur elkaar een gelukkig nieuwjaar. Daarna wordt het nieuwe jaar ingeluid door vuurwerk af te steken. Mensen geloven dat hiermee de kwade geesten verdreven worden.