Berlijn en zijn Festival of Lights

In oktober wordt er in Berlijn het Light festival gehouden. Hierbij worden er gebouwen mooi verlicht en zijn er kleurige voorstellingen op diverse gebouwen. Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om dit eens te gaan bekijken. Oktober 2018 was het dan zover, eindelijk naar het Berlin Light Festival.
Ik ging 4 dagen, samen met een vriendin die nog nooit in Berlijn was geweest, dus het was ook nog redelijk cultureel, want we hebben zo ongeveer alles gezien wat je als toerist gezien moet hebben.

Natuurlijk zijn wij ook ‘s avonds de stad in geweest, want tenslotte kwamen we voor de lichtjes.

Oostenrijk, het land van Alpen en Apfelstrudel

Al sinds mijn jonge jeugd kwam ik in de zomers al in Oostenrijk, eerst met mijn ouders, later ging er een vriendin mee, daarna samen met een vriendin naar Oostenrijk en ook wel alleen. Helaas is het na een aantal jaren in het slop gekomen en ben ik ook naar andere landen geweest. Wat overigens ook wel mooie ervaringen waren, maar toch mijn hart lag en ligt nog steeds bij Oostenrijk.
In 2018 was het dan zover de vakantie ging dit jaar weer naar Oostenrijk, Gerlos dit keer. Het grappige van Gerlos is, dat ik me er ontzettend in heb vergist. Mijn gedachte was dat, omdat het een wintersport plaats is, dat het toch wel groot zou zijn, maar niks is minder waar, het blijkt dat het 1 lange straat is, met alleen maar louter hotels……… Verder is het er best mooi, er lopen koeien door het dorp, deze hebben altijd voorrang. Ook loopt er een rivier door het dorp heen, deze rivier wordt ook gebruikt om stroom op te wekken, je merkt dat als de rivier harder gaat stromen en er meer water doorheen gaat.

Gerlos ligt in de deelstaat Tirol, in het Gerlostal, dit is een zijdal van het Zillertal. Vanuit Gerlos zijn er leuke excursies te doen; zo kan je naar de Krimml waterval, wat zeker de moeite waard is om naar toe te gaan. Deze waterval is gefaseerd en stort in drie fases naar beneden. De bovenste waterval heeft een val van 140 meter, de middelste een val van 100 meter en de laatste een val van 140 meter. De totale hoogte is 380 meter.
Daarnaast kan je nog een uitstapje maken naar de Grossclockner, de hoogste berg van Oostenrijk, deze is maar liefst 3798 meter hoog. Hier vind je in de zomer nog sneeuw. Je kunt de berg via de weg bereiken tot een hoogte van 2504 meter. Ook vind je daar de Murmeltieren, dit zijn een soort marmotten.

Vanuit Gerlos zijn er genoeg mogelijkheden om uitstapjes te maken, zo kan je naar Swarovski in Wattens en naar Innsbruck. Uiteraard zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om de omgeving te bezichtigen.

Londen, the place where the Big Ben is

Londen is samen met Berlijn mijn favoriete stad, in deze stad zou ik zeker kunnen wonen en ik krijg ook altijd een thuis gevoel als ik in Londen ben. Het is er ondanks de drukte toch zo relaxt, zo mooi en vooral nog steeds verrassend. Inmiddels ben ik er al een aantal keer geweest, maar steeds zie ik weer nieuwe dingen, kom ik op nieuwe plekken. Ook de plekken waar ik al vaker ben geweest blijven aantrekkelijk.

Mijn favoriete plek is Covent Garden. Al sinds ik daar voor de eerste keer ben geweest in 2005, ben ik helemaal verliefd op die plek. Het is er zo mooi, zo gezellig, maar het straalt ondanks dat het er toch best druk is, toch een soort van rust uit. Ik kom er in ieder geval erg graag.

Wat ook zeker de moeite waard is om naar toe te gaan, is Camden. Dit deel van de stad heeft diverse markten, zoals de Camden Market, maar ook Camden Lock, ook een onderdeel van de Camden Market. Hier vind je diverse kleine marktjes, maar ook een enorme foodmarkt. De keuze is zo uitgebreid, dat je bijna niet kan kiezen wat je wil eten. Het was maar goed dat wij al hadden gegeten, toen wij daar doorheen liepen.

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar ook voor het eerst in Greenwich (inderdaad van de tijdzone) geweest. Hoewel ik het al steeds van plan was, kwam het er niet van, maar dit keer zijn we er wel geweest. De klim om een enorm mooi uitzicht over Londen te krijgen, was zeker de moeite waard. Jammer genoeg was het weer niet heel goed, er was vrij veel bewolking, maar gelukkig wel droog.
In Greenwich hebben ze ook een markt, niet heel groot, maar wel gezellig en droog. Dus mocht het toch regenen en je wil droog lopen, dan is dit zeker een aanrader. Er zit overigens ook een geweldige pub, waar de koffie en de taart erg lekker is en betaalbaar.

Uiteraard zijn we ook in de wat meer toeristische gebieden geweest, zoals Hyde Park, overigens wel een fijn rustmomentje. Hoewel midden in de stad, je hoort echt bijna niks als je daar in het park zit. Regentstreet en Oxfordstreet ook gezien, maar omdat het zo bleef regenen, zijn we maar een pub in gedoken.

Mijn grootste verrassende plek was toch wel Neal’s Yard. Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan ooit gezien, maar via Instagram zag ik steeds meer foto’s voorbij komen en besloot dat we daar ook een kijkje moesten gaan nemen. Het was geweldig, zoveel kleur, zo mooi gemaakt. Alleen zou ik er graag met zonnig weer een keer terug willen gaan, je kan er namelijk ook lekker zitten, maar met regen is dat niet heel fijn.

En nu denken jullie waarschijnlijk waarom ik niks over de Big Ben vertel, want ja dat staat toch in je titel…..Ja dat klopt, maar de Big Ben zijn ze aan het restaureren en staat helemaal in de steigers, alleen de klok is zichtbaar, dus dit keer ook geen foto van de Big Ben.

Als tip wil ik jullie meegeven, mocht je plannen hebben, kijk dan of je een hotel kan vinden dat redelijk in de buurt van het centrum of net buiten het centrum ligt. Wij zaten op een enorme afstand van de city en waren een goed uur bezig om via Heathrow naar het hotel te komen. Dit kost je naast behalve heel veel tijd, ook aardig wat reiskosten.

Bloggen

Toen ik deze blog begon was het de bedoeling dat ik ongeveer 1x per week een nieuwe blog zou gaan plaatsen. Echter kreeg ik per januari een nieuwe baan die iets meer tijd opslokt dan ik had verwacht. Het is daardoor al drie maanden geleden dat ik mijn laatste bericht postte.

Mijn voornemen is dan ook om vanaf vandaag, te proberen om het ritme van 1x in de week aan te houden om een blog te posten. Ik heb deze site tenslotte niet voor niks gemaakt.

2018

 

Happy New Year!!!! De allerbeste wensen voor 2018.

Het nieuwe jaar is begonnen! Spannend……wat gaat er dit jaar gebeuren, heb je nog voornemens? Ik wel, al wil ik het geen voornemens noemen, maar ‘wat wil ik dit jaar bereiken en gaan doen’

Mijn jaar begint goed, ik start op 2 januari met een nieuwe baan, deze is ook weer tijdelijk, maar ik wellicht iets langer dan een half jaar. Ik ga mijn best doen en we gaan het zien. In ieder geval heb ik er enorm veel zin in! Hopelijk ook met de kans als dit project is afgelopen dat ik binnen het bedrijf verder kan stromen.

Dit jaar wil ik nog meer gewicht gaan verliezen, zodat ook ik me weer zekerder ga voelen en weer lekkerder in mijn vel ga zitten. Ook ben ik van plan meer (ja nog meer) leuke dingen te gaan doen en hopelijk ook meer steden te bezoeken, zowel in Nederland als in het buitenland. Verder is het vooral veel ‘mij’ en ‘ons’ tijd en hoop ik dat mijn schoonmoeder nog een tijd in haar studiootje mag wonen.
Ook heb ik grote plannen met mijn website en ik dat deze dit jaar ook van de grond gaan komen. De wil is er, nu de uitvoering nog  Verder heb ik nog een online cursus Journalistiek liggen, deze wil ik ook weer gaan oppakken (lees: opnieuw beginnen) en dit jaar afronden en verder laat ik het jaar gewoon op mij afkomen, zie ik wel wat er gaat gebeuren ga ik vol positiviteit het nieuwe jaar in!

Cheers!