BlogPersoonlijk

Kinderen

Al op vrij jonge leeftijd wist ik al dat ik geen kinderen wilde. Ik heb ook nooit last gehad van nesteldrang, “rammelende eierstokken” of alles wat ook maar mogelijk is met betrekking tot het verlangen naar een kind. Mis ik iets? Weet ik niet, ik weet niet hoe het is om wel een kind te hebben, ik kan dus niet zeggen of ik het mis of niet.

Toen ik in 2004 mijn huidige partner leerde kennen, hadden we beide nog een leeftijd om, als we dat hadden gewild, aan kinderen te beginnen. Ik was al vrij snel duidelijk tegen mijn partner dat ik geen kinderwens had.  Gelukkig vond hij het ook prima zonder kinderen, dus daar hadden we dan ook geen discussie over. Jammer genoeg dacht onze omgeving er heel anders over, zo kregen we regelmatig de vraag, wanneer we en of we aan kinderen zouden beginnen, want ja ook wij werden ouder. Heel wat keren heb ik moeten uitleggen dat wij geen kinderen wilden. Vaak staan mensen je dan ook best wel raar aan te kijken, want het “hoort” er toch bij? Voor mij hoort het er niet persee bij. Ik vind het belangrijker om een stabiele, fijne en gelukkige relatie te hebben en laten wij dat nou net hebben. Zonder kind. Mensen denken vaak dat als je lang samen bent, er getrouwd moet worden en dat er dan een kind komt…..helaas bij ons is het geen van beide. Wij zijn ook niet getrouwd, maar wel gelukkig met elkaar.
Vind je kinderen dan niet leuk? Dat is een vraag die me ook nog wel eens gesteld werd. Jawel hoor, ik vind kinderen best leuk en heb in onze vriendenkring genoeg kinderen zien opgroeien van baby, naar peuter, naar kleuter, naar puber en jong volwassene. Hartstikke leuk om te zien hoe zo’n persoon zich ontwikkeld.
Ik mag nu ook weer van dichtbij de ontwikkeling van 2 kinderen meemaken, echt zo gaaf om te zien en ja ik ben dol op die mannetjes en kan er ook echt wel van genieten, maar voor mij is dit genoeg.

Leave a Reply